Fogszabályozás

Fogszabályozás csak gyermekkorban lehetséges? Tévhit. A mai technológia már korhatár nélkül lehetővé teszi a fogszabályozást, viszont kifejlett állkapocs és fogazat esetén más készülékre és nagyobb szakértelemre van szükség. Rendelőnk ezen a téren kifejezetten különleges, hiszen a képalkotó diagnosztika és a kezelés, valamint az ezekhez tartozó szakemberek egy helyen érhetőek el.


I. 
Kivehető fogszabályozók

Gyermekeknél még a csontok fejlődését is befolyásolhatjuk, ezáltal elősegítve a fogak tökéletesebb elrendeződését. Egyes beavatkozások már egész kisgyermekkorban elengedhetetlenek. A kivehető készülékek segítségével elkerülhetők későbbi foghúzások.


II. Fix fogszabályozók

Rendelőnkben számos fix fogszabályozó készülék közül választhat esztétikai igényeinek megfelelően.

 

  1. Hagyományos készülékek:
  • Fém: Ma már ezek a fogszabályozók is kisebbek és kényelmesebbek, mint régen
  • Porcelán: Kifejezetten esztétikus és igényes megjelenést biztosít.
  • Zafír: Nagyon szép üvegszerűen átlátszó, ezáltal a fogak természetes színe tűnik át a bracketen.
  1. Önligírozó készülékek: In Ovation rendszer

Ezzel a rendszerrel könnyebben elérhető a vonzó mosoly, mint a hagyományos módszerrel. Fém és porcelán kivitelben is elérhető. A bracket a speciális kialakításnak köszönhetően lehetővé teszi, hogy a benne futó drótív kisebb súrlódással és erővel, gyengédebben vezesse a fogakat az ideális helyzetbe.

  1. Láthatatlan fogszabályozás:

A kezelés tervezése számítógépes program segítségével, a kezelés maga pedig 3D-s nyomtatóval gyártott mintákra készült láthatatlan sínek sorozatával történik. Így a végeredmény pontosan demonstrálható, a beavatkozás megkezdése előtt a páciens megtekintheti, hogy az miként fog kinézni a valóságban.

Külön előny, hogy a fogszabályzó kivehető és kíméletes. A kivehető jellege miatt a tisztítás jóval egyszerűbb, így csökken az esélye a fogszabályozás alatti szuvasodásnak.

 

RENDELŐNK CÍME:
1134 Budapest, Botond u. 10. I/4.

Hírlevél feliratkozás