Fémmentes pótlások

Fogpótlásnak minősül a gyökércsap, a héj, a korona, a betét (inlay), a betétes híd, a fogsor, illetve ezek kombinációi. A fogpótlásokat fémes, illetve nem fémes (különböző műanyagok, teljes kerámiák) anyagokból készítik.

Az orvostudomány fénysebességgel fejlődik, és ez alól a fogászat sem kivétel. Erre talán a legjobb példa a fémmentes fogpótlások megjelenése és elterjedése.

A fémmentes változat alkalmazásának legnagyobb előnye, hogy nem kell aggódni allergiás reakciók kialakulásától a bio kompatibilitás miatt.

Letört, vagy súlyosan sérült fog esetén az implantálás mellett a másik opció a fogpótlás. Mivel ezek általában magas esztétikai igényeket elégítenek ki, nem elhanyagolható tényező, hogy színében és megjelenésében mennyire térnek el az eredeti fogtól.

A hagyományos fémvázas megoldásokkal ellentétben a fémmentes változatok transzparenciájuk miatt megtévesztésig hasonlítanak az eredeti foghoz. A fémmentes fogpótlások, mint a nevük is mutatja, nem tartalmaznak fémet, így könnyebben visszaadható a fogak természetes színe. Ezek a pótlások a legtöbb esetben cirkonból készülnek.

 

RENDELŐNK CÍME:
1134 Budapest, Botond u. 10. I/4.

Hírlevél feliratkozás