Fogkőeltávolítás

A kezelés során a fogakra, fogpótlásokra lerakódott lepedék, fogkő kerül eltávolításra. A már megkeményedett lepedéket nevezzük fogkőnek. Ez táplálék maradványokat és rengeteg baktériumot, valamint azok anyagcsere termékeit tartalmazza. Első lépésként felületi érzéstelenítés történik, egy erre alkalmas gél formájában, a fog és íny határán, majd egy ultrahangos rezgőmozgást végző készülék segítségével eltávolításra kerül az ínyszél alatti, szabad szemmel nem látható, és az íny felett tapadó fogkő is.

Következő lépés az úgynevezett „homokfúvásos” polírozás, vagy sópolírozás az AirFlow berendezéssel, ami egy speciális, ízesített sós mikroörleményt magas nyomáson, vízhűtéssel fúj a fogakra, fogínyre, ezzel eltávolítva a felületi elszíneződéseket, illetve a fogművek alatti területeket is hatékonyan tisztítja. Ezt tekinthetjük egy mechanikai típusú fogfehérítésnek is, hiszen a zománc felszínének megtisztítása, szinte minden esetben bizonyos mértékben világosabb fogszínt eredményez a fogzománc károsodása nélkül.

Az utolsó művelet a hagyományos értelemben vett polírozás, ami pasztával , kefével és/vagy polírgumival történik. A professzionális fogkőeltávolítás egyik legfontosabb része, hiszen az előző tevékenységek során keletkezett mikrobarázdált, egyenetlen zománc felszínt simává kell tenni.

A kezelés után átmeneti érzékenység fordulhat elő, amint a fognyak szabaddá válik. A kezelés rendszeressége fontos, évente 2-4 alkalommal elvégezve biztosítja a fogak meglazulásának és elvesztésének megelőzését. A szájhigiénia fenntartása érdekében kérje ki a véleményünket.

 

RENDELŐNK CÍME:
1134 Budapest, Botond u. 10. I/4.

Hírlevél feliratkozás