Implantálás

Egy fog elvesztése kellemetlen élmény. Rágási és hangképzési nehézségek léphetnek fel, esztétikailag ront a megjelenés összképén, az általános kényelmetlen érzésről nem is beszélve. Ma azonban már az implantológia, azaz a műgyökér beültetés szerves része lett a fogászatnak. A folyamatot teljes körű számítógépes tervezés előzi meg, amelynek eredményeként egy fúrósablont készítünk a műgyökér biztonságos behelyezéséért. Így ínyfeltárás és varratok nélkül, a lehető legrövidebb idő alatt végezzük el a beavatkozást, a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiával.


Egy implantációs kezelés folyamata a Smart Guide rendszerrel

1. Orvosi konzultáció
Fogorvosa tájékoztatja Önt a kezelés és a SMART Guide részleteiről.

2. 3 dimenziós diagnosztika
A csontszövet és lágyrészek feltérképezése céljából, CT felvétel készül a foghiány területéről. A felvétel elkészítése teljesen fájdalommentes, és mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

3. Számítógépes műtéti tervezés
A CT felvétel alapján fogorvosa nyugodt körülmények között, számítógépen megtervezi az implantációs beavatkozást. A tervező programnak köszönhetően tökéletesen lehet modellezni az implantátumok elhelyezkedését és optimális méretét, figyelembe véve a rendelkezésre álló csont mennyiséget és minőséget, valamint az idegcsatornák és az arcüregek elhelyezkedését.

4. Implantációs beavatkozás
A műtéti terv alapján készült egyedi műtéti segédeszköz — implantációs sablon — segítségével megtörténik a beavatkozás. Az implantációs sablon használata biztosítja, hogy az implantátumok tökéletesen a tervezett helyükre kerüljenek, és, hogy Önnek a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a kezelés.

5. Kész fogpótlás
Az optimális pozícióba beültetett implantátumra fogorvosa elkészíti a lehető legideálisabb fogpótlást.

 

RENDELŐNK CÍME:
1134 Budapest, Botond u. 10. I/4.

Hírlevél feliratkozás