Pótlások, anyagok

HÉJ/VENEER

Nem elégedett a mosolyával? Komolyabb, fehérítéssel nem korrigálható elszíneződés, kedvezőtlen fogalak, vagy éppen a fogak között megtalálható túl nagy rés esetén héj felhelyezését javasoljuk. Ilyenkor orvosaink 0,5 mm fogszövetet távolítanak el a zománc ajak felőli részéből, majd a fogtechnikus által, lenyomat alapján készített héjat egy speciális ragasztóval felhelyezik. Esztétikus megoldás, anyagát tekintve antiallergén kerámiából, a hátsó régióban akár kompozit alapú anyagból is.

 

KORONÁK, HIDAK

A fogpótlás egyik módszere, melynek keretében a megfelelően előkészített fog csonkjára gyakorlatilag sapkaként helyezünk fel egy koronát, amely visszaadja az eredeti fog formáját és színét. Hídról akkor beszélünk, ha a hiány két oldalán lévő ép pillérfogak tartják a hiányzó fogakat. Minden esetben az EU-ban elfogadott, minőségi alapanyagokkal dolgozunk.

 

REJTETT ELHORGONYZÁS

Jelentősen hiányos fogállomány esetén, illetve műgyökér-beültetés lehetőségének hiányában kiváló megoldást jelent a kombinált fogpótlás, amely a kivehető fogsor továbbfejlesztése. A fix és kivehető részt láthatatlan elhorgonyzás köti össze, szükségtelenné téve a nem esztétikus fémszínű kapcsot.

 

MIKRO KERÁMIA KOMPOZIT

Fogtechnikában a munka minősége jelentős mértékben a választott anyagon múlik. Mi  olyan anyaggal is dolgozunk, amely a műgyanta alkotórészek továbbfejlesztésével elérhetővé teszi a természetes színvisszaadást és nagyban hasonlít a kerámiákhoz. Az eredmény egy olyan fogpótlás, amelynek opálesszenciája megegyezik a kerámia pótlásokkal, és így jobban hasonlít a természetes fogakhoz.

 

CIRKÓNIUM DIOXID

Szövetbarát anyag, allergiát okozó hatása nem ismert. Jó fényáteresztő, így az ebből készült restaurációk életszerűbbek, esztétikusabbak, mint a fémre égetett kerámia munkák.

 

PRÉSKERÁMIA

Fémmentes fogpótlás, mely szövetbarát, nem okoz allergiát, és napjaink egyik legesztétikusabb, legstabilabb fogpótlása. Szóló koronák, héjak, inlay-ek, onlay-ek, table-top-ok és kis fesztávú (3 tagú) hidak készítésére alkalmas. Alacsony olvadáspontja miatt keménysége optiális a fogazat szempontjából.

Hírlevél feliratkozás