03 nov 2017

Minden házon belül – Miért is?

Miért ragaszkodunk ahhoz, hogy egy rendelőn belül legyen a fogászat, a fogtechnika és a röntgen?

A modern fogászatban (és a gyógyászatban általában) elengedhetetlen a lehető leggyorsabb és legpontosabb diagnózis, felgyorsult világunkban döntő tényező az idő. A három ágazat egy helyszínen történő üzemeltetése nagy előny, hiszen meggyorsítja a kezelést, miután a diagnosztika, az előkészítés, majd maga az orvosi beavatkozás is összehangoltan, és a szakemberek egyidejű bevonásával és együttműködésével történik, nincs időveszteség az információ áramlásban és konzultációban.

További nagy előny, hogy a „kéznél lévő” fogtechnika miatt a legmagasabb esztétikai igényeket is a beteggel közösen, a „szeme láttára” lehet kielégíteni.

A más helyszínen készített röntgenfelvételek kiértékelése ugyan a mai digitális világban nem okozhat technikai problémát, vagy túl nagy időveszteséget, ám mégiscsak nagy könnyebbség, hogy nálunk a röntgen és a fogászati rendelő belső rendszeren történő összekapcsolásával (intranet) a felvételek azonnal megjelennek a szakorvosok képernyőin, de szükség esetén kiegészítő, vagy megismételt felvételt azonnal el lehet végeztetni.

Nem beszélve a beteg kényelmi szempontjairól, hiszen csak egy helyszínre kell elfáradnia annak érdekében, hogy a kezelés valamennyi fázisán átessen.

Büszkén mondhatjuk, hogy a „mindent egy helyen” szemlélet megvalósításának úttörői voltunk, hiszen Budapesten az elsők között, 1990-ben valósítottuk meg a komplex fogászati, fogtechnikai és röntgenlaboratóriumi szolgáltatást, és azóta is ebben a rendszerben működünk.