Röntgen

Cím: 1134 Budapest, Botond u. 10.

Modern eszközpark

Beutaló nélkül

Szakképzett kolléganők

Barátságos környezet

CBCT röntgen akár beutaló nélkül is, családos környezetben, szakképzett kollégák segítségével, kedvezményes áron. Amennyiben a páciensünkként érkezik, mindenről gondoskodunk, amennyiben pedig csak egy röntgenre érkezik hozzánk, CD-n vagy emailben átadjuk az eredményt. Gyorsan és egyszerűen.

On-line időpont foglaláshoz és a felvételek megtekintéséhez regisztráció szükséges!

Bemutatkozás

A SUPERDENT Röntgen laboratóriuma 1994 óta áll a fogorvos kollégák és kedves pácienseink rendelkezésére, kiegészítő diagnosztikai segítséget nyújtva a kezelési tervek elkészítéséhez.

A teljes körű ellátás érdekében a legmagasabb szakmai igényeket tudjuk kielégíteni hagyományos /film/ és digitális képalkotásban készült /CD, e-mail/ intraorális, panoráma, tele és ízületi felvételek révén.

Ezen felül egy új speciális digitális technikának köszönhetően tiszta és mély rétegélességű felvételeket tudunk készíteni külön a metsző- és a rágófogak régiójáról.

A legmagasabb szakmai igényeknek felel meg a 3D CBCT vagy más néven Digitális Volumentomográfia, mely már szintén a diagnosztikai szolgáltatásaink közé tartozik.

Többéves magas szintű fogászati röntgen gyakorlattal rendelkező, kiválóan képzett szakmai csapatunk az orvos kollégák által kért hagyományos illetve digitális felvételeket vagy átadják betegeik részére, vagy e-mailben továbbítják.

Rendelési idő: hétfőtől péntekig 08:00 és 19:00 óra között.

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

A FOGÁSZATI RÖNTGEN A MAI FOGORVOSLÁS ELENGEDHETETLEN KIEGÉSZTŐ DIAGNOSZTIKAI ESZKÖZE!

A fogászati kezelés során gyakran készül röntgenfelvétel a páciens fogazatáról. Elsősorban a szabad szemmel nem látható elváltozások, a korai fogszuvasodás feltárásánál, a csontszerkezet sajátosságainak vizsgálatánál alkalmazzák.
Különböző felvétel készül aszerint, hogy a szájüreg egészéről, vagy csak bizonyos fogakról szeretnénk képet kapni.

Az elkészült röntgen mérete alapján beszélhetünk „kisröntgentől”, ekkor csak néhány, vagy kizárólag egy fogról készül felvétel, a közepes méretű felvétel esetén az arc egyik oldaláról, vagy az egyik állkapocs egészéről készül fotó, míg az egész szájüregről nagy méretű felvétel készül.

A fogászati röntgengépek radioaktív sugár kibocsátásával alkotnak képet. A modern technológiának köszönhetően a sugárterhelés jelentősen csökkent, mértéke csupán annyi, amennyi sugárzás éri az embert egy óra repülőút során az űrből.
Ennek ellenére minden felvétel készítésekor fokozott elővigyázatossággal járunk el, a páciens a felvétel ideje alatt ólomkötényt visel.

Ugyanezért javasoljuk, hogy a várandós anyukák halasszák a vizsgálatot a szülés utánra. Noha egy-egy alkalommal a sugárzás mértéke elhanyagolható, a személyzet számára a sugárterhelés veszélyes lehet, így ők a felvétel ideje alatt nem tartózkodnak a helyiségben.

SZOLGÁLTATÁSOK

  INTRAORÁLIS RÖNTGEN

Intraorális röntgen (kisröntgen) egy-két fog részletesebb vizsgálatakor készül.
Ez a felvétel jóval részletgazdagabb szemben a panorámaröntgennel.
Nagyon jól látható rajta a fog egésze, a pulpakamra, a fog oldalsó részén elhelyezkedő szuvasodás, tömések széli záródás is, valamint jól megfigyelhető a gyökércsatornák elhelyezkedése.
Ezért elsősorban a gyökérkezelés során alkalmazzák: annak megkezdése előtt, illetve utána, a tűs kontrollnál, valamint lyukkereső funciója is népszerű.

A felvétel készítése során a páciens a szenzortartó eszközre harap, amely biztosítja a bemozdulás és torzításmentes képalkotást.
A felvétel kb fél másodperc alatt készül el.

PANORÁMA RÖNTGEN

A panorámaröntgen teljes, átfogó kétdimenziós képet ad a szájüreg egészéről: az állcsontokról, a fogak helyzetről, az állkapocsízületekről, az arcüregről.
A panorámafelvétel a fogászat minden területén sok információval szolgál, alkalmazása elengedhetetlen implantáció tervezésénél, fogszabályozás előtt, műtéti beavatkozások után, góckutatásnál, fogszuvasodás feltárásánál, állkapocs-ízületi panaszok vizsgálatánál és rákszűrés esetén is.
A vizsgálat során a páciens feje körül körbefordul a sugárforrás és az érzékelőlemez, mely utóbbi a beérkező röntgensugarakat elektromos jelekké alakítja és a feldolgozó számítógépnek továbbítja.
A felvétel álló vagy ülő helyzetben készül, 8-18 másodpercet vesz igénybe.

    TELERÖNTGEN FOGSZABÁLYOZÁSHOZ

A koponyafelvételek oldalirányból készített fajtája, melyet elsősorban fogszabályozás esetén kérnek, hiszen jól kirajzolódik rajta az arc profilja, illetve az arccsont és a fogak helyzete.

Az elkészült felvétel egyfajta kiindulópont a későbi kezelésekhez, ennek alapján határozzák meg, hogy milyen irányba mozgassák és döntsék a fogakat, illetve azt, hogy miként támogassák az állcsontok növekedését.

A panorámaröntgenhez hasonlóan álló, vagy ülő helyzetben készül, 5-6 másodperc alatt.

e-mail: 1300 Ft
CD: 1300 Ft
film: 1300 Ft
e-mail: 4000 Ft
CD: 4000 Ft
film: 4300 Ft
e-mail: 4000 Ft
CD: 4000 Ft
film: 4300 Ft

Fogászati CT

A CBCT felvétel informatív, részletgazdag, a tér minden irányából feltérképezhető képet ad, ezért széles körben alkalmazzák diagnosztikai célokra.

Nagy előnye a többi CT-vel szemben, hogy torzításmentes, rávetülés nélküli pontos képet készít, melyen jól vizsgálható a csont mennyisége és minősége is.

3D CT felvétel készítése javasolt fogászati és szájsebészeti beavatkozások előtt. Elsősorban implatáció és csontpótló műtétek tervezésekor, bölcsességfogak eltávolításánál, kiterjedt gyulaldások diagnosztizálásakor használják. Emellett a fül-orr-gégészek, fej-nyak sebészek is alkalmazzák mint diagnosztikai eszközt.

A többi CT-hez képest rövidebb idő (10-40 másodperc) alatt végzi el a 360°-os körmozgást, amely során nem exponál folyamatosan, így minimális sugárzással terheli a szervezetet.

A felvétel méretét az határozza meg, hogy milyen célból készítjük:

Az 50*50 mm-es felvétel elegendő akkor, ha csak egy fogról szeretnék adatot kapni: egy fog beültetése, rendellenesen növő bölcsességfog eltávolítása előtt készül ilyen felvétel.
Ha több fogról szeretnénk képet kapni, például több fog kerül beültetésre, érdemesebb nagyobb felvételt készíteni (85*50 mm), legalább az adott kvadránsokról, hogy a foghiányos területekről pontosabban értékelhető a felvételt kaphassunk, ahol látszanak a szomszédos területek is.

Méretükből kifolyólag a felső (maxilla) és alsó állcsontról (mandibula), valamint az állkapocsízület (TMI) egyik oldaláról legalább 85*85 milliméteres felvétel készül. Ez a méret alklamas kiterjedt gyulladások feltárására, illetve a csontpótlások tervezéséhez is nagy segítséget nyújt.
Bizonyos esetekben, így az orr mellék-üregek, garat, illetve a közép- és belsőfül képleteinek vizsgálatakor, valamint az állcsont és szájüreg egészének vizsgálatakor szükséges a nagyméretű (120*85 mm) felvétel készítése.

50 x 50 mm
Letöltve: 9 900 Ft
CD-n: 10 500 Ft

85 x 50 mm 
Letöltve: 11 500 Ft
CD-n: 12 000 Ft

85 x 85 mm 
Letöltve: 15 500 Ft
CD-n: 16 000 Ft

120 x 85 mm 
Letöltve: 19 500 Ft
CD-n: 20 000 Ft

Az elkészült digitális röntgenfelvételek és CT-k online rendszerünkön keresztül megnézhetők és letölthetők,
igény szerint e-mailben elküldjük páciensünk vagy kezelőorvosa számára, kérésre CD-re írjuk.

Amennyiben szükséges, hagyományos filmes intraorális, panoráma és teleröntgen felvételeket is készítünk.

Hírlevél feliratkozás